neděle 17. února 2019

OpenSCAD a Visual Studio Code

Pokud si v prostředí OpenSCADu zapnete v menu [Design] / [Automaticky načítat a zobrazovat], Umožní Vám to zdrojový kód editovat v jakémkoli editoru a po jeho uložení se automaticky vykreslí jeho nová verze v editoru OpenSCAD.





Jako editor můžete použít Notepad++, PsPad, nebo například Visual Studio Code. To Vám umožní si do něj doinstalovat Extension pro syntaxi OpenSCAD a daleko pohodlnější práci s kódem. Kromě zvýraznění syntaxe je k dispozici i intelisense, která napovídá příkazy. No a jako bonus je součástí Extension i sada CodeSnippetů jako například cyl => cylinder(r=10, h=10, center=true);

Potom oceníte volbu [Zobrazit] / [Skrýt editor], která roztáhne zobrazovací plochu a skryje vestavěný editor. Ten potom nahradíte editorem VSC.















Pokud používáte dva monitory, není nic jednoduššího, než na jednom mít zobrazený model a na druhém jeho kód.

2 komentáře:

  1. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  2. Dobry den, diky za clanek. FYI VS Code extension, kterou linkujete, mela one-off release v roce 2015 a od te doby nebyla aktualizovana. Jeji successor s aktivnejsim vyvojem a novymi features (e.g. language server) je https://marketplace.visualstudio.com/items?itemName=Antyos.openscad.

    OdpovědětVymazat