čtvrtek 15. října 2015

mailchimp.com vs. 10minutemail.com

Potřeboval jsem vyzkoušet jak funguje MailChimp tak jsem si založil e-mail na deset minut na 10minutemail.com ale kucí v MailChimpu to mají pod kontrolou a odesílání pozastaví a pěkně si na právě založený účet posvítí ;)

We've temporarily stopped sending for a quick human review.
Our automated abuse prevention system, Omnivore, has detected either a prohibited action (such as having multiple accounts, sending unsolicited email) or prohibited content that conflicts with our acceptable use policy.
For more information regarding prohibited actions and prohibited content please review our acceptable use policy in full.
Takže velké odesílání se nekoná. Bodejť by ne, máte totiž možnost poslat 12,000 zpráv na  2,000 e-mailových adres. A to vše úplně zdarma. Teda ne zdarma, ale za vaši platnou e-mailovou adresu.

MailChimp

Struktura MailChimpu je tvořena:
Lists - seznamy E-mailových adres. Prostřednictvím API ale není možné je zakládat a musíte do správy účtu ručně.
InterestGrouping - Adresy z listu je možné dělit do skupin zájmu. Pokud přidáte uživatele do seznamu, může mu být odeslán e-mail ve kterém si zvolí které skupiny ho zajímají. Můžete nastavit jestli může vybrat pouze jednu nebo i několik.

API

Aby jste mohli komunikovat s MailChimp pomocí API musíte si nechat zdarma vygenerovat API klíč ve tvaru 22fcac64f0f90ff4960d88bcc8ee2602-us11
us11 na konci je identifikace datacentra se kterým máte povoleno komunikovat. od toho se potom odvíjí URL adresa kam budete směřovat požadavky https://us11.api.mailchimp.com/3.0/

Na Nuget_u je k dispozici balíček (install-package MailChimp.NET) s MailChimpManager_em
tahle knihovna vám ušetří spoustu práce s implementací vlastní komunikace se servrem prostřednictvím REST API.
GitHub projektu je například zde https://github.com/danesparza/MailChimp.NET/blob/master/MailChimp/MailChimpManager.cs

Žádné komentáře:

Okomentovat