středa 29. dubna 2015

Windows Live Writer

Windows Live Writer
Novou informací pro mě bylo zjištění, že k Bloggeru je možné se připojit pomocí Windows Live Writeru a články psát z pohodlí desktopové aplikace s příjemným wysiwyg editorem.

Nainstalovat Microsoft Essentials kterých je WLW součástí je trošku problém pokud máte nainstalovaný například antivir Eset. Instalace prostě skončí chybou, která říká, že máte nastavit Firewall, což ale nejde protože ho spravuje Eset.

Další překvapení zažijete při přihlašování k Blogu. I přesto, že jste si 100% jistí, že zadáváte jméno a heslo správně se nepřihlásíte. Je to tím že Google zablokuje váš pokus o přihlášení a pošle vám e-mail. V něm se můžete prokliknout na stránku (https://www.google.com/settings/security/lesssecureapps) kde povolíte “starším” aplikacím, které nepodporují bezpečnější komunikaci, aby se mohli taky připojit.Zmatený obličejhttps://support.google.com/accounts/answer/6010255?hl=cs

Pokud máte ale zapnuté dvoufázové ověření (pomocí SMS)
Pro účty s aktivovaným dvoufázovým ověřením toto nastavení není k dispozici. U těchto účtů je pro přístup z méně bezpečných aplikací požadováno heslo pro konkrétní aplikaci.

Windows Live Writer-OpenPomocí dialogu Soubor / Otevřít nejnovější příspěvek Můžete editovat i starší příspěvky




Zdroj:
http://www.thewindowsclub.com/configure-windows-live-writer-for-blogger-and-enhance-it-using-plugins

Žádné komentáře:

Okomentovat